Vecka 14

2010-08-30 @ 09:11:38


Ja jag känner jag inte har så mycket att uppdatera om. Var iallafall på KUB ultraljud i fredags och allt såg bra ut. Sannolikheten för att få ett barn med kromosomavvikelser var LÅG. Jag ska helt ärligt säga att jag var riktigt nervös för svaret där. Sanny var ju coollugn som vanligt han men ja nä jag var orolig. Så det var en lättnad att höra svaret. Vi tackade även ja till rutinultraljudet och fick en tid den 23 september. Då ser det ju även ytterligare om det skulle vara något fel. Vi hoppas på att allt är bra!
Pyret låg och boxades med sina små armar. Jag är lika faschinerad varje gång jag gör ett ul på att det syns så tydligt...jag menar 6 cm och allt var så tydligt. Ja det är underbart!

Idag går jag in i vecka 14. Veckan innan jag fick mitt sena missfall för några år sedan. Denna gång är jag orolig såklart men på något vis så har jag gjort 2 ultraljud redan som visar på ett friskt foster så jag hoppas allt går vägen. Men säker kan man väl aldrig vara såklart.

Vi har börjat fundera lite mer på namn och ja Nikki är ett som kommit på tapeten nu. Det passar både pojk och tös och passar också väldigt bra ihop med de andra barnens namn. Få med olika bostäver och dubbelbokstav av en. Även ett lite ovanligare namn. Ja det är fint tycker jag!

Teddy Ninni TinTin Molly Nikki
Visst ser det fint ut? Ja det blir nog så=)=)=)

Så här säger kalendern på Familjeliv om min graviditet nu

Min graviditet - BF Sön 6 mar 2011

Din graviditet startade Mån 31 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 14 jun 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 92 av 280. (32,9%).

Du är i vecka 14.
Du har gått 13 fulla veckor och 0 fulla dagar (v13+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Sön 6 mar 2011
Du har 188 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 14: 30 aug - 5 sep 2010

Vecka 14

Kroppen:
Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.

 

 

Ja mage har jag...en sladdrig sådan haha fy fan va illa. Men den är ju bebismageformad iaf..hmm alltid något hahaha

 

Naj nu ska jag snart åka in till Karlstad och universitetet. For the first time!

 

Puss o Kram

Vagn!

2010-08-25 @ 09:53:15


Ja jag har faktiskt beställt en vagn med leverans i slutet av augusti. Då hinner jag spara ihop pengar och jag hinner åka på UL och se så allt är ok. Vagnen är en helt ny BRIO från 2009 inkl skötväska, myggnät och regnskydd. Fri frakt TOTALPRIS 4500kr ca. Tycker det är ett jättebra pris på en helt ny vagn med garanti och tillbehör. Fin är den också=)
Vagnen är en sådan på bilden nedan med exakt samma hjul. Fick välja mellan såna och lufthjul men jag tog underhållsfria=)

Jobbigt och underbart

2010-08-25 @ 08:08:46


Ja att vara gravid är både jobbigt och underbart på samma gång. Jag lider oerhört mycket över att jag redan gått upp så mycket och att jag ser jävligt fet ut. Hur ska detta sluta? Önskar bara att tiden går fort så bebis är ute och jag får börja gå ner i vikt igen. Fy fan va jag ska kämpa den gången, den sista gången. Jag ska göra ALLT för att gå ner i vikt ordentligt. Lova att påminna mig är ni snälla om kämparglöden jag har nu. För säkert så tappar jag den flera ggr om. Men jag verkligen mår så illa dåligt av min vikt. Jag tror jag ska börja promenera lite. Men är ju så kopiöst trött just nu så jag försöker vila när barnen är på dagis. Men jag ska ta tag i det. Jag måste!

Idag är det läkarbesök. Alla erbjuds tydligen inte detta längre men eftersom jag har ulcerös colit/crohns så måste jag dit. Jävla skit va tråkigt. Hoppas jag slipper gynundersökning bara för jag vill inte. Hatar o ligga där o fläka med musen för en okänd karl. HUH! Gör det ju fan inte med min egen karl nu knappt så varför med nån annan liksom......hmm haha

Det är konstigt det där när man blir gravid. Iallafall när jag blir gravid...sex vad är det liksom??? Existerar inte för mig nu. Usch jobbigt. Men det är nog för att jag känner mig så jävla enorm också. Nu går vi mest runt som vilka människor som helst. Inte som ett par iallafall...tråkigt när det blir sådär. Men jag vet ju att det går över.

Nä nu ska jag göra nån nytta!

Häjjrå!

Tog två dåliga bilder igår på hur jag ser ut....magen är inte hård än heller men den har iaf rätta formen...alltid något...=/
Vecka 12+1


Vecka 13

2010-08-23 @ 11:35:21


Min graviditet - BF Sön 6 mar 2011

Din graviditet startade Mån 31 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 14 jun 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 85 av 280. (30,4%).

Du är i vecka 13.
Du har gått 12 fulla veckor och 0 fulla dagar (v12+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Sön 6 mar 2011
Du har 195 dagar kvar till beräknad förlossning.Fasen så tiden går fort alltså. Tycker jag säger det varje vecka haha. Onsdag är det dags för läkarbesök och fredag ultraljud. Får hoppas allt står bra till med knytet där inne.

Illamåendet finns där fortfarande dock=/

Återkommer för nu orkar jag inte skriva mer...

baj!

Jag ett fetto!

2010-08-17 @ 12:25:30


Ja det finns liksom inget att hymla med. Jag vägde idag 10 kg mer än jag nånsin gjort på en inskrivning. Det är fan inte klokt. Visserligen hade jag en senare inskrivning än på de andra gångerna men bara med några veckor. Jag känner ju att jag gått upp i vikt men det mesta sitter på magen visserligen. Men jag lovar här och nu att jag INTE ska äta något mer godis på veckorna under denna graviditetet. Endast lördagar och jag ska börja med promenader i den takt jag orkar. Jag blir anfådd som en gris redan nu men jag ska ändå försöka. Jag räknar ändå med en viktuppgång på ca 10kg till innan jag är klar med denna graviditet. Men klarar jag mig iaf undan med fler extrakilon att ta bort sen efter så är jag glad!

Har vart svårt att tänka på vad man äter nu och är fortfarande iom att jag mår så illa som jag gör och måste äta hela tiden för att inte spy. Men jag får väl spy då istället eller nåt....ska iaf handla hem FRUKT i mängder!!!!! Bättre det än massa mackor. Oboyen är det slut med, nu blir det the hädanefter! Och slut med mackor...knäckebröd med gurka duger gott och väl det!!! Inga mer kilon än nödvändigt...fan de ska bort sen också=/

Inskrivningen gick bra annars. Fick ta massa prover också, 6 rör blev det. Fick tid för läkarbesök nästa vecka och vi pratade även på planerat snitt vilket hon trodde inte var några som helst problem. Skönt att veta det. Då blir det nog en liten februaribebis kanske=)

Ja nu ska jag äta....har inte ätit sen 8 imorse så nu blir det knäckemacka OCH the!

Vecka 12

2010-08-16 @ 12:59:31


Herregud va veckorna går fort....redan vecka 12 idag. Imorron är det dags för inskrivning på mvc och med det dags att ställa sig på vågen igen..fy fan jag har aldrig haft så hög inskrivningsvikt som denna gång. Tack o lov att det är sista gången jag är gravid. Sen ska det brännas fett!


Min graviditet - BF Sön 6 mar 2011

Din graviditet startade Mån 31 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 14 jun 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 78 av 280. (27,9%).

Vecka 12: 16 aug - 22 aug 2010

Vecka 12

Kroppen:
Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90 procent före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som till exempel lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan.
Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid smärre blödningar.
Moderkakan har tagit över tillförseln av näring och syre till barnet. Moderkakan och fosterhinnorna skyddar även barnet mot infektioner. Som skydd för bakterier bildas det också slem i körtlarna i livmodertappen. Du bör ändå avstå från att äta sådant som kan innehålla bakterier och parasiter som är skadliga för barnet under graviditeten. Vanligtvis har illamåendet och tröttheten börjat avta efter de första tolv veckorna. Vissa har gått upp några kilo i vikt, andra kan i stället ha gått ner något.
Nu har du säkert haft ditt inskrivningssamtal med din barnmorska. Om inte så är det hög tid nu.

Fostret: Fostret är cirka sex centimeter stort och väger cirka 15 gram. Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.

Illa jag mår illa...

2010-08-15 @ 18:03:59


Dygnet runt också...fy fan va jag mår illa. Jag spyr inte men är spyfärdig hela tiden. Till och med när jag vaknar på natten mår jag illa så jag blir helt kallsvettig. Går in i vecka 12 imorron och jag kan inte minnas att jag varit så illamående så länge med någon av de andra barnen. Hujamejen.
Tisdag är det dags för inskrivning på MVC. Jag minns när jag skulle dit när jag väntade Ninni va stort det var då. Nu känner jag typ bara "joooooooobbigt" Men det är väl bara att se glad ut och pallra sig dit antar jag. Få viktdomen..fy fan va jag har blitt tjock...magen står rätt ut och NEJ det är ingen bebismage än, det är fett fett fett. Men eftersom detta är absolut sista gången jag är gravid så ska jag ta tag i det sen och det rejält. Jag har inte gjort det innan jag blev gravid nu för jag visste ju att jag skulle bli gravid igen och då känns det bara onödigt liksom. Men från och med april nästa år så ska fettet bort för alltid!

Släppte bomben på skvallerträsket facebook precis så nu vet nog hela Säffle om att vi ska ha en fyra. Skitsamma det är som det är och vi är glada. Sen om det blir snack det vet jag....tråkigt för läget ändras inte ändå!

Nej nu ska jag ge lillrompa välling här!

TJAO!

Vecka 11

2010-08-10 @ 11:09:08


Ja veckorna går rätt fort ändå faktiskt. Så här ser det ut nu för mig:

"Min graviditet - BF Sön 6 mar 2011

Din graviditet startade Mån 31 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 14 jun 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 72 av 280. (25,7%).

Du är i vecka 11.
Du har gått 10 fulla veckor och 1 full dag (v10+1).
Du är i 2:a kalendermånaden.
Du är i 3:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Sön 6 mar 2011
Du har 208 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 11

Kroppen:
Det syns fortfarande inte att du är gravid, men du kan känna det mycket tydligt. Den trötthet som många känner är ett tecken på att man ska ta det lugnt. Vissa kan känna sig svimfärdiga om de tvingas stå upp en längre tid, till exempel på bussen. Det beror på att blodtrycket är lägre.

Fostret: Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnats och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek. Ännu kan du inte känna att fostret rör sig, men vid ett ultraljud kan man se rörelser."
Nästa vecka går jag in i vecka 12 vilket känns bra. Jag är såklart orolig för missfall ändå och jag tänker mycket på mitt missfall jag fick i vecka 15. Tänker på det varje dag och går igenom vad som hände om och om igen. Lite jobbigt faktiskt. Jag har ju vart med om flertal missfall men just det sena missfallet är ju något som etsat sig fast.
Jag ska iaf iväg imorron och ta prover på lab och sen iväg på ul den 27 augusti. Då får jag hoppas allt ser bra ut=)
För även om jag sett ett tickande hjärta så vet jag ju att saker och ting kan få fel ändå. Och med mitt bagage kanske det inte är så himla konstigt heller.

Men nu är jag trött och mår lite illa så jag ska vila lite. Har iaf liiite symptom nu. Illamående och trötthet och en jäkla stor mage...ja tarmarna såklart men den är svår att dölja, speciellt på eftermiddagar och kvällar!

Tjotjing på er!

Denna trötthet

2010-08-06 @ 11:20:20


Jisses va trött jag är. Inte bara trött så jag vill sova utan jag blir andfådd för minsta lilla jag gör. Usch jag måste komma igång med promenaderna igen. Så fort allt återgått till det normala här med skola och dagis ska jag försöka få till lite promenader igen.
Idag är jag dock trött för jag har sovit dåligt ännu en natt. Somnade inte förräns vid 5 tiden imorse så jag är rätt sliten idag. Men husets sysslor väntar inte och jag orkar inte se röran, så det är bara att sätta fart.
Ungarna är hos kompisar, tom minstingen så jag har lite tid själv här. Så nu åker dammsugaren fram.

Längtar till ul den 27e.....=)

Förresten tjejnamn tror jag på Leia, men vet inte om det passar ihop med övriga namn...ska klura vidare=)

KUB

2010-08-05 @ 15:25:41


Nu har jag fått en design gjord till mig efter mina önskemål. Tack jag är supernöjd=)

Ja veckorna går de, jag är väl i vecka 9+4 eller något sådant nu. Till veckan ska jag upp till LAB och ta prov inför kommande KUB-test. Den 17e är det inskrivning på mvc och den 27 är det dags för UL. Ja ul för KUB testet. Mysigt att se pyret igen. Jag är inte så orolig nu sen jag såg h*n på vul för nån vecka sen. Lugnade mig betydligt då för han sa att det var ett fint foster och med tanke på hur jag mår är jag säker på att det är en ganska stark graviditet=)

Barnen vet om att de ska få ett syskon och även några flera. Jag vet bara inte när jag ska släppa bomben officiellt än. Magen börjar ju puta även om det är mest fläsk men det börjar bli svårt att dölja den nu.
Facebook är väl ett bra ställe att skynda på löpelden..menar det är ju värsta skvallerträsket där ju*S*

Nytt

2010-08-04 @ 12:51:11


Ska göra om här inne, har lånat en design så länge. Gillar dock inte headern men orkar inte ändra nu

ni får stå ut*S* som jag får göra med mitt illamående haha
bloglovin RSS 2.0