Vecka 12

2010-08-16 @ 12:59:31


Herregud va veckorna går fort....redan vecka 12 idag. Imorron är det dags för inskrivning på mvc och med det dags att ställa sig på vågen igen..fy fan jag har aldrig haft så hög inskrivningsvikt som denna gång. Tack o lov att det är sista gången jag är gravid. Sen ska det brännas fett!


Min graviditet - BF Sön 6 mar 2011

Din graviditet startade Mån 31 maj 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 14 jun 2010 (ägglossningen).

Du är på dag 78 av 280. (27,9%).

Vecka 12: 16 aug - 22 aug 2010

Vecka 12

Kroppen:
Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90 procent före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som till exempel lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan.
Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid smärre blödningar.
Moderkakan har tagit över tillförseln av näring och syre till barnet. Moderkakan och fosterhinnorna skyddar även barnet mot infektioner. Som skydd för bakterier bildas det också slem i körtlarna i livmodertappen. Du bör ändå avstå från att äta sådant som kan innehålla bakterier och parasiter som är skadliga för barnet under graviditeten. Vanligtvis har illamåendet och tröttheten börjat avta efter de första tolv veckorna. Vissa har gått upp några kilo i vikt, andra kan i stället ha gått ner något.
Nu har du säkert haft ditt inskrivningssamtal med din barnmorska. Om inte så är det hög tid nu.

Fostret: Fostret är cirka sex centimeter stort och väger cirka 15 gram. Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.
Postat av: mammadagar

Skönt ändå att komma till v 12.... det är ju en liten milstolpe på nåt vis. Och även inskrivningen! Hoppas det går bra! Tycker inte de ska tjata så mkt om vikten faktiskt. Det kan ju få fel effekter.....

2010-08-16 @ 18:07:45
URL: http://www.mammadagar.se
Postat av: Elin

Jo i mars är jag klar, men då är det ju en hel del underhållsarbete kvar :-DStrunta i vikten så sett, lev som du lever idag, inte bra att tänka på den hela tiden heller

2010-08-16 @ 19:02:34
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: Trollis

Lycka till på mvc. Kraaam.

2010-08-16 @ 20:02:12
URL: http://www.thinki.se/wp

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin RSS 2.0